Humle |
Andre navne: Humulus lupulus L. (Eng.: Hop)
Humle har i mange århundreder været anvendt som smagsgiver til øl. Humleplanten og specielt dens kopper indeholder mange interessante forbindelser. Hvor intet andet er nævnt er der tale om indhold i kopperne, eller den æteriske olie deraf, og ikke i andre plantedele.
|
|
|
Humleplante og humleknop Asmild Klosterhave ved Viborg |
Tabellerne nedenfor viser nogle af de flygtige forbindelser, bl.a. aromastoffer der er fundet i humle. Udover de her angivne er der mange det ikke er lykkedes at identificere. Som ved andre planter fx jordbær der er relativt mange estre og terpener. Da estre ofte har frugtagtige lugte er de vigtige for aromaen af humle. Det samme gælder terpenerne som ofte har en aromatisk lugt.
|
|
|
Eri, S., Khoo, B.K., Lech, J. and Hartman, T.G. 2000. Direct thermal desorption-gas chromatography and gas chromatography-mass spectrometry profiling of hop (Humulus lupulus L.) essential oils in support of varietal characterization. J. Agric. Food Chem. 48:1140-1149 (6788); Steinhaus, M. and Schieberle, P. 2000. Comparison of the most odor-active compounds in fresh and dried hop cones (Humulus lupulus L. variety spalter select) based on GC-olfactometry and odor dilution techniques. J, Agric. Food Chem. 48:1776-1783 (6789)
BioSite 22/1,04; 27/9,19