Benedicts test og Benedicts opløsning |
Andre navne: (Eng.: Benedicts test and Benedicts solution)
Benedicts test anvendes ved detektion/påvisning af carbohydrater med en fri aldehydgruppe hvor den frie aldehyd oxideres til en carboxylsyre.
Benedicts reagens består af to opløsninger:
I: 17,3 g Natriumcitrat + 11,7g natriumcarbonat i 100 mL vand
II: 17 g kobbersulfat pentahydrat i 100 mL vand
Opløsning I og II blandes lige inden brug
Påvisning af reducerende carbohydrat: Til 5 mL friskblandet Benedicts reagens sættes 8 dråber af den opløsning der skal testes, anbringes i kogende vandbad i 5 minutter. Et bundfald (grønt, gult eller orangerødt) af kobber(I)oxid viser tilstedeværelse af reducerende carbohydrat. Carbohydrater som: Ribose, glucose, fructose, galactose og mannose reagerer positivt med Benedicts test.
Se også Fehlings væske.
BioSite 2/4,07