Melamin |
Andre navne: 1,3,5-Triazin-2,4,6-triamin. (Eng.: Melamine, 1,3,5-triazine-2,4,6-triamine, cyanorotriamide)
Melamin kan betragtes som et derivat af den heterocycliske forbindelse 1,3,5-triazin. På grund af melamins høje indhold af nitrogen er forbindelsen blevet brugt til fødevaresvindel. Ved tilsætning af melamin til fødevarer kan der skabes et fejlagtigt forhøjet proteinindhold, idet proteinindholdet af fødevarer normalt bestemmes ved Kjeldahlanalysen. Ved proteinbestemmelse med Kjeldahlanalysen destruerers prøven fuldstændigt og alt nitrogen i proteinet frigøres, ved tilsætning at melamin til en fødevarer kan analysen derved snydes til at vise et højere proteinindhold end der reelt er tilstede.
MV= 126,12 g/mol; SMP= dekomponerer; bruttoformel: C3H6N6; densitet: 1,573 g/cm3; CAS-nummer: 108-78-1;
Melamin
3D Struktur af melamin
Højreklik på figur for menu. Rotation: Til. Fra
BioSite 14/3,09; 1/9,15