BioSite forsiden

Indhold i box-in-a-box-4b

Capsaicin

Udskriv

Andre navne: (E)-N-[(4-Hydoxy-3-methoxyphenyl)methyl]-8-methylnon-6-enamid, trans-8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamid. (Eng.: Capsaicin)

Capsaicin er et alkaloid der forekommer i chilipeberfrugter (planteslægten Capsicum, natskyggefamilien, Solanaceae) og er ansvarlig for frugternes brændende smag. Capsaicin kan betragtes som et vanillin derivat. Capsaicin aktiverer selektivt receptorer der også aktiveres af høje temperaturer hvorved sanseoplevelsen af brændende smerte fremkommer (Caterina 1997). Se også menthol.

MV= 305,41 g/mol; SMP= 65 oC; bruttoformel: C18H27NO3; log Ko/w: 4,0; CAS-nummer: 404-86-4

Capsaicin

Struktuen af capsaicin 

3D Struktur af capsaicin

Højreklik på figur for menu. Rotation: Til. Fra

Tak til JSmol holdet

Caterina, M.J. et al. 1997. The capsaicin receptor: a heat-activated ion channel in the pain pathway. Nature, 389:816-824

BioSite 11/11,01; 14/1,12

Indhold i box-in-a-box-6b
Box 10
Box 11
Box 12
Box 13