Valin |
Andre navne: 2-Amino-3-methylbutansyre. (Eng.: Valine). Forkortelser: Val, V
Valin er en essentiel aminosyre der bl.a. forekommer i fødevarer som kød, kornprodukter, mælk og æg. Aminosyren er glycogen og stabiliserer dannelsen af alfahelix.
MV= 117,14 g/mol; SMP= 295-300oC (sublimerer); bruttoformel: C5H11NO2; pKs1= 2,32; pKs2= 9,62; pHI= 6,0
Se også biosyntesen af valin og nedbrydningen af aminosyrerne.
CAS-nummer | ||
DL-Valin (racematet) | 2-Amino-3-methylbutansyre | 516-06-3 |
L-Valin | (S)-(+)-2-Amino-3-methylbutansyre | 72-18-4 |
D-Valin | (R)-(-)-2-Amino-3-methylbutansyre | 640-68-6 |
K73
BioSite 25/5,04