BioSite forsiden

Indhold i box-in-a-box-4b

Valin

Udskriv

Andre navne: 2-Amino-3-methylbutansyre. (Eng.: Valine). Forkortelser: Val, V

Valin er en essentiel aminosyre der bl.a. forekommer i fødevarer som kød, kornprodukter, mælk og æg. Aminosyren er glycogen og stabiliserer dannelsen af alfahelix.

MV= 117,14 g/mol; SMP= 295-300oC (sublimerer); bruttoformel: C5H11NO2; pKs1= 2,32; pKs2= 9,62; pHI= 6,0

Se også biosyntesen af valin og nedbrydningen af aminosyrerne.

Strukturen af aminosyren valin

    CAS-nummer
DL-Valin (racematet) 2-Amino-3-methylbutansyre 516-06-3
L-Valin (S)-(+)-2-Amino-3-methylbutansyre 72-18-4
D-Valin (R)-(-)-2-Amino-3-methylbutansyre 640-68-6

K73

 

BioSite 25/5,04

Indhold i box-in-a-box-6b
Box 10
Box 11
Box 12
Box 13