Papain |
Andre navne: (Eng.: Papain)
Papain er et enzym, en protease, der er isoleret fra papayafrugten som høstes fra melontræet (Carica papaya L.). Papain er i stand til at nedbryde proteiner, bl.a. muskelproteiner, enzymet har derfor fundet anvendelse i kødindustrien til at gøre sejt kød mere mørt.
MV= 24427 g/mol; CAS-nummer: 9001-73-4; EC nummer: 3.4.22.2 eller 3.4.4.10
3D Struktur af papain
Højreklik på figur for menu. Rotation: Til. Fra
Høst, O. Fremmede kulturplanter olie, sukker, frugt og grønt vol II. DSR Forlag Landbohøjskolen København 1987. 3D-struktur: Kamphuis, I.G., Kalk, K.H., Swarte, M.B. and Drenth, J. 1984. Structure og papain refined at 1.65Å resulution. J. Mol. biol. 179:233-256. Abernethy, J.L. and Kientz, M. 1959. Papain as an enzyme catalyst in undergraduate organic chemistry. J. Chem. Edu. 36(11):582-584
BioSite 3/4,12