Asparagin |
Andre navne: 2-Amino-3-carbamoylpropansyre, 2-aminoravsyre-4-amid. (Eng.: Asparagine). Forkortelser: Asn, N
Asparagin er en glycogen aminosyre der i proteiner destabiliserer alfahelix. Asparagin blev oprindeligt isoleret fra asparges (Asparagus officinalis L.).
MV= 132,12 g/mol; SMP= 235oC (dec.); bruttoformel: C4H8N2O3; pKs1= 2,02; pKs2= 8,80; pHI= 5,4
Asparagins biosyntese.
CAS-nummer | ||
DL-Asparagin (racematet) | 2-Amino-3-carbamoylpropansyre | |
L-Asparagin | (S)-2-Amino-3-carbamoylpropansyre | 70-47-3 |
D-Asparagin | (R)-2-Amino-3-carbamoylpropansyre | 2058-58-4 |
K73
BioSite 17/6,04